29.04.2024
ДРУГИ ДЕО СЕЛЕКЦИЈЕ

 
 
Обавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис на Медицински факултет ВМА за школску 2024/2025. годину
 
Поштовани кандидати,
 
Обавештавамо вас да ће се психолошки и медицинско здравствени прегледи реализовати по следећем:
 
  • Регионални центар Београд, Крагујевац и Ваљево у ВМА Београд (Црнотравска број 17) и ВМЦ ,,Карабурма“ у Београду (Северни булевар број 1).
  • Регионални центар Нови Сад у Војној болници Нови Сад (Трг Владике Николаја број 5, Петроварадин).
  • Регионални центар Ниш у Војној болници Ниш (Булевар др Зорана Ђинђића бб).
 
Списак кандидата који подлежу психолошким и медицинско здравственим прегледима по месту и датуму прегледа можете преузети ОВДЕ.
 
Кандидати који успешно заврше психолошку процену наставиће медицинско-здравствену процену у складу са планом.
 
Кандидати су у обавези да са собом понесу лични индетификациони документ (личну карту или пасош) и извод из свог здравственог картона који издаје изабрани лекар. Образац извода изабраног лекара можете преузети ОВДЕ.
 

Кандидати су у обавези да се јаве у 07.30 часова, на пријавницама војномедицинских установа у складу са планом. Након јављања кандидате на преглед воде искључиво вође група из надлежних Регионалних центара и Медицинског факултета ВМА.
 
Долазак на лекарски преглед је без обављеног доручка. Уочи прегледа не препоручује се конзумирање посластица, алкохола, газираних пића, као и излагање интезивним физичким напорима. Препоручује се узимање лакше хране дан пре медицинске процене до 18.00 часова. Кандидаткињама је омогућено признавање резултата Папаниколау теста из цивилних лабораторија. Кандидати који на дан прегледа не поседују извод из здравственог картона од изабраног лекара неће приступити психолошкој и медициско-здравственој процени.
 
Допунска провера физичких способности кандидата који су били спречени у основном термину биће реализована дана 26.05.2024.године на спортским теренима Војне академије, према критеријумима за упис на Медицински факултет ВМА у школској 2024/2025. години (сајт Медицинског факултета ВМА). Списак кандидата можете преузети ОВДЕ.
 
 
Кандидати су у обавези да са собом понесу лични индетификациони документ (личну карту или пасош) и потврду од свог лекара да су способни-здрави да приступе физичкој провери коју издаје изабрани лекар.
 
Кандидати су у обавези да се јаве у 09.00 часова, на пријавницу Војне академије (Вељка Лукића Курјака број 33).
 
Остале информације у вези са психолошком проценом, медицинско-здравстевним прегледима и физичком провером могу се добити у Одсеку за питања кадета, студената и слушалаца Медицинског факултета ВМА путем електронске поште studentska.sluzba.mfvma@mod.gov.rs, на телефоне 011/3608-134, 011/3005-141, 011/3609-433, 064/8874-441 или на интернет страници http://www.mfvma.mod.gov.rs.
ФАКУЛТЕТ
Историјат
Циљ школовања
Универзитет одбране
Организација
Самоевалуација
Акредитација
Документа
ДЕЛАТНОСТИ
Образовна
Научно - истраживачка
Здравствена
Издавачка
СТУДИЈЕ
Основне струковне
Интегрисане академске
Специјалистичке
Докторске
Програми усавршавања
НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ
Наставници
Сарадници
Избор наставника и сарадника
УПИС
Интегрисане академске студије
Специјалистичке студије
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
Архива
КАДЕТИ
Организација
Живот и рад
Кадетски парламент
Огласна табла
МЕДИЈИ
Фото галерија
Видео
Новински чланци
Актуелности
КОНТАКТ
Деканат
Продекани
Студентска служба
ИНФОРМАТОР О РАДУ