11.09.2023
Свечана додела диплома кадетима и студентима 9. класе Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду 07.09.2023.године.

      Дана 07.09.2023. године свечано је обележена додела диплома кадетима и студентима 9. класе Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране  у  Војномедицинској академији. Свечаности су присуствовали представник Универзитета одбране проректор за научноистраживачку делатност УО, пуковник доц. др Иван Вулић, представници Војне академије, заменик начелника ВМА бригадни генерал проф. др Драган Динчић, представник Управе за војно здравство и академски сликар мр Слободанка Ракић Шефер.
 


     Декан Медицинског факултета војни службеник проф. др Соња Марјановић се обратила најмлађој класи дипломаца речима: „Немојте дозволити да се ваше образовање овим даном заврши. Данас је све већа тенденција да се подучавање сведе на оспособљавање и обуку, уместо правог образовања, које подразумева потпуно разумевање процеса, са изговором да медицина напредује превасходно напретком технологије. Технологија је корисна, али технологија нема морал и нема душу. Немојте дозволити да у центру одлучивања о судбини вашег пацијента буде алгоритам, када то треба да будете ви, као доктори и као људи. Ми верујемо у вас, верујте и ви у себе и једни у друге.“
 

    У оквиру свечаности традиционално већ девету годину додељује се награда „Професор Стеван Шефер“ најбољем кадету Медицинског факултета ВМА УО. Г-ђа мр Слободанка Ракић Шефер уручила је уметничку слику првој у класи са просечном оценом 9,91 кадеткињи Дијани Ђокић и пожелела срећу и успех у даљем раду и напредовању.

 
     Најбоља у класи кадеткиња Дијана Ђокић обратила се скупу следећим речима. „ Данас стојимо овде као доказ своје преданости и истрајности. Када бих бирала реч која би најбоље описала ову класу то је свакако упорност. Диплома коју држимо у рукама не садржи само наше генералије и звање доктора медицине већ је у тај папир стало  наших шест година живота и зато је њена вредност непроцењива.“

     Проректор за научноистраживачку делатност УО, пуковник доц. др Иван Вулић, уручио је награде кадетима који су постигли најбољи успех у току школовања и изразио велико задовољство постигнутим резултатима кадета 9. класе МФ ВМА.

           
  Кадеткња Јовановић Јелена, друга у класи просек 9,84          Кадеткиња Петровић Невена, трећа у класи, просек 9,59
 
    У уметничком делу програма кадеткиња 9. класе МФ ВМА Милена Филиповић рецитовала је беседу „ Остајте овдје “ , а кадеткиња ВА УО Анђела Васиљевић у пратњи виолинисте кадета МФ ВМА Милана Војиновића извели су нумеру „Тамо далеко“.

          

 
ФАКУЛТЕТ
Историјат
Циљ школовања
Универзитет одбране
Организација
Самоевалуација
Акредитација
Документа
ДЕЛАТНОСТИ
Образовна
Научно - истраживачка
Здравствена
Издавачка
СТУДИЈЕ
Основне струковне
Интегрисане академске
Специјалистичке
Докторске
Програми усавршавања
НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ
Наставници
Сарадници
Избор наставника и сарадника
УПИС
Интегрисане академске студије
Специјалистичке студије
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
Архива
КАДЕТИ
Организација
Живот и рад
Кадетски парламент
Огласна табла
МЕДИЈИ
Фото галерија
Видео
Новински чланци
Актуелности
КОНТАКТ
Деканат
Продекани
Студентска служба
ИНФОРМАТОР О РАДУ