24.02.2017
Уручене дипломе докторима наука Медицинског факултета ВМА

Поводом Дана Универзитета одбране уручено је 45 диплома докторима наука који су то звање стекли током 2016. године, а међу њима је и 14 докторских дисертација Медицинског факултета Војномедицинске академије. Промоцији доктора наука присуствовали су државни секретар Министарства одбране Ненад Нерић, ректор Универзитета генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, као и представници Универзитета одбране, Војне академије и Медицинског факултета ВМА.
Звање доктора наука на Медицинском факултету ВМА у претходној години добили су др сц. мед. Дејана Савић из Института за микробиологију ВМА, др сц. мед. Татјана Мраовић из Института за хигијену ВМА, пук. др сц. мед. Слободан Аћимовић начелник Клинике за пулмологију ВМА, др сц. мед. Сњежана Вукотић из Клинике за ургентну интерну медицину ВМА, мајор асист. др сц. мед. Иван Станојевић из Института за медицинска истраживања ВМА, асист. др сц. мед. Милица Златковић из Института за токсикологију и фармакологију Националног центра за контролу тровања ВМА, пуковник др сц. мед. Невен Вавић начелник Центра за трансплантацију солидних органа ВМА, ппук. др сц. мед. Драган Пуцар из Института за нуклеарну медицину ВМА и асистент др сц. мед. Гордана Цветковић из Клинике за пулмологију ВМА.
На Медицинском факултету ВМА докторске дисертације током 2016. године одбранили су и прим. др сц. мед. Мирјана Кендришић из Опште болнице Сремска Митровица, др сц. мед. Александра Ракочевић Хрњак из Центра за физикалну медицину и рехабилитацију КБЦ Звездара, ппук. прим др сц. мед. Драган Коруга из Војномедицинског центра Нови Сад, асистент др сц. мед. Ирена Младеновић са Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву и др сц. мед. Љиљана Петровић Јеремић из Завода за јавно здравље „Поморавље“ Ћуприја.
ФАКУЛТЕТ
Историјат
Циљ школовања
Универзитет одбране
Организација
Самоевалуација
Акредитација
Документа
ДЕЛАТНОСТИ
Образовна
Научно - истраживачка
Здравствена
Издавачка
СТУДИЈЕ
Основне струковне
Интегрисане академске
Специјалистичке
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
НАСТАВНИЦИ И САРАДНИЦИ
Наставници
Сарадници
Избор наставника и сарадника
УПИС
Интегрисане академске студије
Специјалистичке студије
Докторске
Здравствена струка и ужа специјализација
Програми усавршавања
Архива
КАДЕТИ
Организација
Живот и рад
Кадетски парламент
Огласна табла
МЕДИЈИ
Фото галерија
Видео
Новински чланци
Актуелности
КОНТАКТ
Деканат
Продекани
Начелник класе
Студентска служба
Кадетски парламент
ИНФОРМАТОР О РАДУ